luni, 31 ianuarie 2011

Sa fii fericit !


"Aceasta este o practica simpla pentru extinderea blandetii iubitoare catre ceilalti, preluata din cartea Tonglen, de Pema Chodron, o calugarita budista din America.

Iata practica asa cum o descrie Chodron:
“Mergi pe strada, cu intentia de a fi cat se poate de deschis catre oricine. Aceasta este o practica pentru a fi mai cinstit cu tine insuti si a fi mai disponibil din punct de vedere emotional fata de ceilalti.

Pe masura ce mergi…ai sentimentul ca zona inimii si a pieptului iti sunt deschise. Cand treci pe langa oameni, ai putea chiar sa simti o legatura subtila intre inima ta si a lor, ca si cum ati fi legati printr-un fir invizibil.

Ai putea sa gandesti “Sa fii fericit”, cand treci pe langa ei
. Ideea principala este sa ai un sentiment de interconexiune cu cei pe care-i intalnesti.”

Pema ne sfatuieste sa observam fara a judeca gandurile si sentimentele care apar pe masura ce trecem pe langa fiecare persoana. Observa orice sentiment: frica, aversiune, judecare, inchidere in sine sau deschidere. Fii binevoitor si nu te judeca.

Poate fi o practica buna atunci cand descoperi ca judeci sau invinuiesti pe cineva. Lasa judecata sa fie o aducere aminte cand spui incet persoanei: ”Sa fii fericit.” Acesta este un mare act de compasiune fata de tine, pentru ca reduce imediat stresul interior."

Extras din "Iubiri perfecte, relatii imperfecte", John Welwood, Editura Elena Francisc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu