miercuri, 16 februarie 2011

URMEAZA-TI INIMA!

  
 " - De ce nu stiu sa ma rog cu sufletul?"

- Pentru ca iti lipseste smerenia de a-l asculta si de a afla ce isi doreste el, sufletul tau. Iti este rusine sa asculti ce cere sufletul tau. Si iti este teama sa duci aceste cereri pana la Dumnezeu, fiindca tu crezi ca El nu are timp sa se ocupe  de asa ceva.
    Se afla in fata unui apus si alaturi de un intelept..totusi, ori de cate ori apareau astfel de momente in viata ei, avea impresia ca nu le merita.
- Ma socotesc nedemna, da. Cred ca aceasta cautare de sine a fost facuta pentru persoane mai bune decat mine. 
- Aceste persoane ''mai bune", daca exista, nu mai trebuie sa caute nimic. Ele sunt deja manifestari ale spiritului. Cautarea a fost facuta tocmai pentru oameni ca noi.
- Atunci, invata-ma sa ma rog.

    Magul se intoarse direct catre soare si inchise ochii.
- Doamne, suntem oameni si nu ne cunoastem maretia. Da-ne smerenia de a cere ceea ce ne trebuie , Doamne, fiindca nicio dorinta nu este in zadar si nicio dorinta nu este fara valoare. Fiecare stie cel mai bine pentru el insusi cu ce sa isi hraneasca sufletul; da-ne curaj sa ne privim dorintele ca venind din fanatana Intelepciunii Tale eterne. Numai acceptandu-ne dorintele putem avea o idee despre cine suntem, Doamne. Amin !

    Apoi  Magul spuse:
- Acum e randul tau…
- Doamne, fa sa inteleg ca daca mi se petrece ceva bun in viata este pentru ca merit. [...]Fa-ma sa fiu destul de smerita pentru a accepta ca nu sunt diferita de ceilalti, Doamne. Amin !
     Ramasera in liniste, privind apusul, pana cand ultima raza de soare a zilei aceleia a parasit norii. Sufletele lor se rugau, cereau si multumeau ca erau impreuna."

                                         *                                                                         *
"Adu-ti aminte ca primul drum direct catre Dumnezeu este Rugaciunea. Cel de al doilea drum direct este Bucuria."

Fragmente din romanul " Brida" de Paolo Coehlo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu