duminică, 20 februarie 2011

Esenta luminii


Se spune ca Dumnezeu este un foc devastator si in majoritatea mitologiilor, zeul cel mai puternic este cel al focului. Nu este vorba, bineinteles, de focul fizic, pe care noi il cunoastem si care nu este decat un aspect al focului universal. Fiindca in realitate exista mai multe categorii de foc: cel care arde in inima omului, cel care se inalta de la baza coloanei vertebrale , cel al soarelui, cel al infernului, cel ascuns in inima pietrelor, a metalelor, etc.

Dar oare ati remarcat ca focul nu poate fi prezent decat daca este insotit de lumina ? Da, lumina este materia prin care se manifesta focul. Transpunand acesta imagine, vom descoperi ca lumina este acea substanta pe care Dumnezeu, Focul primordial, a emanat-o la originea lumii cand a rostit. "Sa fie lumina !" Aceasta lumina nu este altceva decat Cuvantul despre care Sfantul Ioan vorbeste la inceputul Evangheliei Sale: "La inceput a fost Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu. Tot ce a fost facut a fost facut prin el ..." Lumina este Cuvantul pe care Creatorul l-a pronuntat si prin care a creat lumea.

Lumina fizica asa cum noi o cunoastem, nu este decat o condensare a luminii primordiale. Dumnezeu, principiul activ, a proiectat lumina, si El a prelucrat-o ca pe o materie pentru a crea universul. in acest moment intrevedem manifestarea celor doua principii, masculin si feminin, care sunt la originea creatiei, fiindca Dumnezeu, Focul, principiul masculin, a extras din El si a proiectat principiul feminin, lumina, materia in care urma sa creeze.

Se spune ca Dumnezeu a creat lumea din nimic. Din nimic din exteriorul Sau, da, si acest lucru e dificil de inteles de catre noi care nu putem construi ceva decat cu materiale si instrumente exterioare noua.

In realitate, nu se poate crea nimic din nimic si acesta idee a unei creatii plecand de la nimic semnifica de fapt ca Dumnezeu a extras din El materia creatiei Sale. Universul nu este nimic altceva decat aceasta substanta extrasa din El si devenita exterioara Lui, dar care este pentru totdeauna a Lui.

Cu ce oare viermele de matase isi tese coconul si paianjenul panza sa ? Cu ce oare melcul isi fabrica cochilia ? Cu o substanta pe care o extrag din ei insisi.

Daca stim sa observam natura, multe fenomene ne pot revela ceea ce ganditorii considera mistere de nepatruns ! Chiar si stiinta va descoperi intr-o zi ca lumina este materia primordiala din care universul a fost creat, si daca omul va ajunge sa invete acest lucru, si el va putea deveni creator ca Dumnezeu.
....................................................................................

II. Razele soarelui : Natura si activitatea lor

Originea luminii pe care noi o vedem este soarele. Dar ce este soarele ? Fizicienii il prezinta ca pe un fel de cuptor crematoriu in inima caruia domneste o temperatura de cinsprezece milioane de grade: aceasta temperatura ca si radiatia sa fiind produse prin transformarea neintrerupta a unor cantitati considerabile de hidrogen in heliu. in realitate, numai marii Initiati, care au posibilitatea de a calatori in spatiu cu corpul lor astral, au vizitat soarele, ca si celelalte planete, si stiu ce sunt ele de fapt. V-am vorbit deja mult despre soare, spunandu-va mai ales ca razele sale, pe care stiinta le prezinta ca pe niste flexiuni de fotoni sunt, pentru Initiati niste mici vagoane de provizii. Fiindca razele soarelui nu sosesc fara incarcatura: ele transporta peste tot in spatiu atat elementele necesare vietii si cresterii plantelor, animalelor si oamenilor cat si elementele mult mai subtile de care ne putem folosi pentru evolutia noastra spirituala.

Da, razele soarelui sunt comparabile cu mici vagonete umplute cu provizii. Ele sosesc cu mare viteza pe pamant unde se descarca si isi depun comorile lor apoi, pe o cale invizibila, se reintorc la soare. Este un circuit extraordinar. Iar in aceste vagonete nu exista numai alimente, ci si creaturi care sosesc pe pamant sa-si indeplineasca lucrarea, apoi se reintorc in soare pentru a se reincarca, regenera. Nu stiati acestea, asa-i ?
....................................................................................

Puteti de exemplu, sa faceti urmatorul exercitiu.

Va aflati la rasaritul soarelui si asteptati prima raza sa apara. Sunteti atent si vigilent si de Indata ce a aparut o beti, o aspirati ... si astfel incepeti sa beti soarele. in loc numai sa o primiti (priviti) si sa o respirati, o beti, o mancati, gandind ca aceasta lumina care este vie se propaga in toate celulele organelor voastre, ca le improspateaza, le intareste, le purifica. Acest exercitiu va ajuta sa va concentrati, iar rezultatele sunt fantastice: intreaga voastra fiinta vibreaza si veti ajunge sa simtiti ca beti intr-adevar lumina.
....................................................................................
Legenda povesteste ca Zarathustra l-a intrebat pe zeul Ahura Mazda cum se hranea primul om, iar Ahura Mazda i-a raspuns: "El manca foc si bea lumina". De ce n-am invata si noi sa mancam foc si sa bem lumina, pentru a ajunge la perfectiunea primului om ?

Invatati sa va hraniti cu lumina, fiindca in lumina se afla cele mai mari binecuvantari si va veti simti atunci atat de bogati incat veti incepe sa iubiti toate fiintele.
.............................................................................................................................................................
Va doriti ca lumea divina sa raspunda la toate intrebarile care va nelinistesc ? Odata cu aceste intrebari trimiteti in sus semnale luminoase, si El va va raspunde. Daca puneti intrebari intr-o alta maniera, sa nu va asteptati sa primiti raspuns, pentru ca Cerul nu cedeaza la nici o presiune, exceptand pe cea a luminii.
....................................................................................
Deci in fiecare zi, de mai multe ori pe zi, ganditi-va la curatire, la purificare. Faceti sa curga apa, apa celesta, imaginati-va ca va aflati intr-un torent sau sub o cascada si ca toate impuritatile voastre sunt indepartate. Va mai puteti imagina ca sunteti un cristal si ca incet, incet, deveniti transparent. Oh ! Bineinteles, nu poate fi vorba de o transparenta fizica, ci in domeniul eteric, astral, mental, iar un clarvazator va putea constata ca sunteti cu adevarat transparent si pur ca un cristal, si ca energiile Cerului trec prin voi, asa cum lumina trece prin prisma, descompunandu-se in cele sapte culori. Deoarece exista metode eficace, de ce sa nu le folosim in loc sa fim mereu in suferinta, pe cale de a plange si de a-i plictisi pe ceilalti?
....................................................................................
Deci, de-acum inainte, in loc sa ne concentram fiecare asupra unui subiect diferit, ceea ce ne risipeste energiile, este de dorit sa ne concentram cu totii asupra luminii, pentru a putea produce o vibratie unica, puternica. Ne putem imagina aceasta lumina ca pe cea a soarelui: alba, clara, limpede, stralucitoare, si facand acest exercitiu in ritmul respiratiei, vom degaja o energie spirituala care va trezi constiintele a milioane de indivizi in lume, pentru ca toti sa inceapa sa lucreze pentru pacea si fericirea umanitatii.

Omraam Mikhael Aivanhov - Lumina, spirit viu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu