duminică, 20 februarie 2011

Degetele noastre ca antene


Degetul mare

Degetul mare corespunde elementului Pamant, care se ocupa cu vointa si puterea determinarii, taria, actiunea si uneori incapatanarea. Reprezinta vointa si puterea spiritului si pasiunile si nevoile noastre. Reprezinta in mod simbolic corpul fizic, vigoarea si sanatatea in viata. Momentele cele mai intense cand corpul fizic interactioneaza cu materia sunt mancatul, utilizarea banilor, activitatea si dinamismul muncii si memoria lor intra in sfera inconstientului.
La un nivel mai inalt al vointei si puterii sunt taramurile subconstientului. Ele au putere, dominare si tarie asupra gesturilor si a respiratiei, a ritmului intern si a echilibrului.
Venus conduce prin degetul mare pasiunea si iubirea noastra.

Degetul aratator

Acest deget se refera la elementul Foc, un element care este relationat cu constiinta divina a spiritului care ne confera protectie, eternitate si nemurire, libertatea de a intelege adevarul si identificarea prin uniune completa cu Creatorul nostru.
Prin acest deget Jupiter ne ofera bogatie materiala.

Degetul mijlociu

Degetul mijlociu este corelat cu eterul si prin el cu Dumnezeul Creator, Tatal Universal si Mama de Lumina si Iubire. (nota: textul este destul de confuz aici, traducerea incearca sa redea cea mai buna aproximare a intelegerii noastre). El este dincolo de timp si spatiu si confera fericire, bucurie si caldura sufleteasca. Se aseaza in sentimentele si emotiile noastre si este guvernat de iubirea conditionata.
Influenta sa are loc pe un plan inferior si este relationata cu muzica, cantatul, poezia si armonia in viata.

Degetul inelar

Acesta este corelat cu sufletul infinit din planurile astrale superioare. Se ocupa de supra-constiinta, de infinitatea/imensitatea spatiului, iubirea neconditionata, fuziunea si extazul contemplarii si adorarii non-egoiste a tuturor creaturilor si fiintelor. Astfel de fiinte sunt in mod constant in rugaciune si meditatie si mereu impacate.
Prin acest deget Soarele conduce sistemul circulator si sangele si sustine viata.

Degetul mic

Acesta este conectat cu elementul aer, conducand taramurile intelectului si ale constiintei de sine. Se ocupa in principal de acumularea de cunoastere si de invatarea obtinerii iubirii si a luminii. in plan inalt conduce la intelepciune, insa in planurile joase se ocupa cu formele gand. Cel mai adesea concentreaza intelectul asupra propriei fiinte.
Mercur coordoneaza prin acest deget inteligenta si comunicarea in vederea intelegerii adevaratului sens a iubirii la nivel material. De asemenea degetul mic este si egoist, materialist, manipulativ si mincinos elocvent.
Initiatii si discipolii cunosc cum sa utilizeze degetele pentru a regla curentii care curg prin timp si spatiu si astfel nu numai ca se purifica dar pot sa vindece si pe altii.
De aceea este important sa mentinem bratele, palmele si degetele curate in orice moment pentru a nu impiedica functionarea corecta a acestor antene.

 Sursa : internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu