marți, 8 februarie 2011

Despre persoanele sensibile


Urmatoarele sfaturi provin de Jenna Forrest, trainer de autodezvoltare Durham, Carolina de Nord, care isi ajuta clientii cu sensibilitate crescuta sa inteleaga, sa revizuiasca si sa imbratiseze abilitatile lor senzoriale.

Intelegeti trasatura lor :

Persoana sensibila trebuie mai intai sa se cunoasca pe sine in  contextul trasaturii ei. Aceasta o poate face citind carti despre aceasta caracteristica  , prin relationarea cu alte persoane sensibile , pentru a-si impartasi experientele. Rezultatul poate fi un sentiment minunat de usurare si stare de bine. Insa pe masura ce intelegerea evolueaza, persoana se poate rafina ,  poate pentru prima oara in viata sa-si spuna siesi si altora intregul adevar despre ce simte si ce are nevoie.

Primiti validarea:

Multe persoane sensibile au crescut simtindu-se diferite ciudate, fiind etichetate, marginalizate la scoala , etc. Rusinea de a se integra poate persista si la varsta adulta, daca experientele persoanei sunt nevalidate undeva pe parcurs. Validarea poate veni de la un prieten, mentor, consilier sau alta persoana de incredere care trece prin provocari similare.

Sesizati darul si potentialul lor:

Persoanele sensibile simt de obicei nevoia de a ajuta. Pot fi apasati de greutatea universului , o greutate care-i impiedica sa faca tot ce vor sau ar putea in alte imprejurari sa faca. Acest lucru ii determina sa  se concentreze pe probleme si pe ceea ce vor, in loc aprecieze darul lor spiritual, de intuitie, empatie si creativitate.
Tatonand aceste trasaturi si dezvoltandu-le impreuna cu un mentor sau trainer, persoana sensibila poate invata sa exprime mai multa mandrie, bucurie si speranta. Acest lucru la randul lui sporeste increderea in sine si  permite sa se simta legata de o lume fata de care, altfel, s-ar simti straina.

Protejati cimpul lor energetic in fata intruziunii:

Personale sensibile pot simti sau vedea energia ca si cum ar fi tangibila si solida. Poate fi simtita fie ca noroi lipicios, ca umbra, lumina sau puf. Acolo unde produce bucurie si fericire, persoana sensibila e capabila sa prospere. Pe de alta parte, ea va fi negativ afectata de furie, necinste, exploatare sau tristete. Intrucat diferitele tipuri de energie sunt prezente in cotidian, persoana sensibila trebuie sa invete sa se protejeze, altfel risca sa se simta secatuita sau speriata , intrucat vine in contact cu tot felul de oameni, locuri si situatii.

Curatati cimpul energetic de negativitatea nedorita si ranile din trecut:

Persoanele suprasensibile pot purta durerea oriunde merg ,  dureri neconstientizate si negativitate acumulata de-a lungul vietii lor. Acest lucru poate sa le faca sa se simta apasate si prost dispuse. Persoanele sensibile pot de asemenea fi negativ afectate de conflictele globale prezentate de mass media, mesajele politice, religioase etc.
Este esential pentru o persoana sensibila sa descopere ca se poate elibera de toata aceasta durere acumulata. Libertatea/Eliberarea vine atunci cind persoana sensibila poate sa stea drept in  lume si sa traiasca ca orice alta persoana.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu