duminică, 21 noiembrie 2010

Tainica putere a idealului


Aspiratiile profunde ale sufletului si dorintele pure ale inimii sunt adevarate profetii, sunt vestitorii a ceea ce poate deveni realitate. Ele sunt cu totul altceva decat poftele oarbe, izvorate din lacomie sau alte tendinte inferioare.

Cand incepem a dori ceva din toata inima cream o legatura intre acel lucru si noi, legatura cu atat mai puternica cu cat dorinta noastra este mai arzatoare si straduinta noastra de a o realiza mai inteleapta.

Ceea ce ne blocheaza este faptul ca dam prea multa importanta aspectului material al lucrurilor si nu acordam destula atentie idealului nostru. Ar trebui sa ne obisnuim sa traim mai intai in gandurile noastre idealul pe care dorim sa il realizam.

Daca, de exemplu, dorim sa ramanem tineri, trebuie sa traim permanent cu mentalizarea tineretii, daca dorim sa fim frumosi, trebuie sa traim mentinand permanent starea mentala sau, altfel spus, rezonanta specifica pe care o creeaza frumusetea.

Trebuie sa avem mereu prezenta in suflet si in minte viziunea fiintei care vrem sa fim si in acelasi timp sa credem cu tarie ca putem ajunge acea fiinta, indepartand imediat orice idee de boala sau orice sugestie de inferioritate care s-ar putea strecura in mintea noastra.

Nu trebuie sa ne lasam niciodata prea mult preocupati de slabiciunile si lipsurile noastre. Avand mereu prezent idealul nostru in minte si luptand curajosi sa il realizam, ne vom ridica cu siguranta pana la el.

In credinta mentinuta cu tarie ca dorintele si aspiratiile noastre se vor realiza, ca visurile noastre se vor infaptui, se afla o mare si tainica putere. Nimic nu ne ajuta mai mult decat convingerea ca lucrurile se vor transforma intotdeauna in bine si nu in rau, ca vom reusi si nu ca vom cadea, ca vom fi fericiti in ciuda a tot ce s-ar putea intampla sau nu.

Pastrand o atitudine optimista puteti fi siguri ca va veti atinge scopul, orice veti urmari sa faceti sau sa fiti, si veti constata cu surprindere cat de mult vi se vor dezvolta calitatile si cat de mult se va transforma in bine intreaga voastra viata. Atunci cand mentalul si-a format obiceiul de a se hrani numai cu ganduri vesele, optimiste si incurajatoare nu mai poate face altfel.

Credinta ca viitorul ne va rezerva numai lucruri bune, convingerea ca vom fi fericiti si ca vom prospera, fiind pregatiti sa facem fata oricarei eventualitati, iata cel mai bun capital de care ne putem ajuta in viata.

Ceea ce urmarim sa realizam cu tarie tinde intotdeauna sa se indeplineasca in viata noastra, chiar daca la inceput ar putea parea imposibil. Daca ne vom reprezenta in mod viu, prin imagini mentale clare si suficient mentinute, ceea ce am dori sa fie viata noastra si daca vom urmari mereu si energic infaptuirea idealurilor noastre, cu intreaga forta interioara de care dispunem, este mult mai sigur ca vom reusi decat daca vom nesocoti aceasta atitudine.

Multi oameni renunta cu foarte mare usurinta la aspiratiile si idealurile lor. Ei nu inteleg ca intensitatea si statornicia dorintei este cea care le confera puterea de infaptuire. Efortul perseverent de a mentine intensitatea aspiratiei are puterea de a o transforma in realitate. Nu are nici o importanta faptul ca aceasta realitate poate parea la inceput putin probabila sau indepartata, ca viitorul pare intunecat, este suficient ca noi sa credem in ea cu intensitate si sa luptam energic pentru ea, si mai devreme sau mai tarziu ea ne va apartine.

Dorinta incepe sa fie cu adevarat un stimulent numai atunci cand se transforma in hotarare trainica. Aspiratia unita cu o hotarare ferma da nastere acelei puteri creatoare care se traduce apoi in rezultat practic. Fara intrerupere noi ne amplificam sau ne micsoram forta interioara prin calitatea gandurilor noastre, a emotiilor noastre, a idealurilor noastre.

Nu ganditi si nu spuneti despre voi decat ceea ce doriti sa fiti in realitate. Persoanele care mereu se plang, care mereu spun, pretutindeni si de prisos, ca sunt obosite, extenuate, ca nu au noroc, ca un destin nefast le urmareste si ca asa vor ramane intotdeauna, ca au muncit mult incercand zadarnic sa ajunga la un rezultat, nu-si dau seama ca astfel nu fac decat sa isi adanceasca si sa isi agraveze mereu in minte aceste intunecate tablouri, a caror creatori sunt chiar ele, si care, de altfel, cu siguranta vor deveni o realitate pentru ele. De aceea, nu admiteti nici o clipa ca sunteti bolnavi sau abatuti, caci gandind astfel aceste stari negative vor capata putere asupra voastra.

Suntem cu totii rezultatul gandurilor noastre si ajungem intocmai asa cum noi insine ne mentalizam, chiar si in cele mai secrete ganduri ale noastre. Obiceiul de a vedea zilnic in noi o fiinta creata pentru a indeplini o misiune divina perfecta, o fiinta capabila de a-si indeplini menirea, ne confera o nestramutata incredere, o minunata putere si o neintrerupta incurajare.

Daca doriti sa porniti pe o cale oarecare, indreptati-va gandurile in acea directie dandu-le o cat mai mare vioiciune posibila, concentrati-va atentia asupra lor pana cand veti simti ca ele va imping inainte si ca aproape le vedeti infaptuite. Astfel puteti fi siguri ca pana la urma ele se vor infaptui. Treptat, fiinta slaba, imperfecta, inconstienta creata de falsul nostru mod de viata, din pacate atat de larg acceptat, va fi inlocuita de omul ideal, asa cum trebuie sa ni-l imaginam creat de Dumnezeu.

Idealul este un neintrecut sculptor de caractere. El are o imensa influenta asupra cailor vietii noastre. Nimanui nu-i este posibil sa ascunda prea mult timp ceea ce ii preocupa in mod obisnuit gandurile, expresia fetei si modul sau de viata il vor da de gol.

De aceea trebuie sa veghem ca emotiile si gandurile noastre sa fie mereu superioare, nobile, folositoare. Hotarati-va sa nu aveti nimic in comun cu gandurile sau actiunile de calitate inferioara; tot ceea ce faceti sa poarte pecetea perfectiunii.


sursa: www.venus.org.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu