sâmbătă, 8 iunie 2013

Personalitati psihotoxice


Aceste personalitati psihotoxice ascunse in propria persoana sunt toxice pentru relatiile noastre, pentru visele noastre, pentru fericirea noastra, pentru amplul ansamblu de evenimente si trairi numit viata!
Prima personalitate toxica – NEGATIVISTUL
Nu putem niciodata sa dam gres in viata sau in dragoste, ci doar sa obtinem niste rezultate a caror interpretare sta doar in mainile noastre. Gandirea pozitiva este abilitatea de a ne simti negativi, insa de a ne pastra speranta pentru a merge mai departe. Putem oricand sa privim situatiile prin care trecem in viata cu o minte deschisa si o gandire pozitiva. In loc sa ne spunem “Ce a fost in capul meu?”, putem sa ne intrebam “Ce am avut de invatat?”
A doua personalitate toxica – OBSESIVUL
Cel mai greu lucru in viata este sa invatam sa ne desprindem de trecut, de o pierdere emotionala sau de zona noastra de confort. Schimbarea nu este niciodata usoara insa, de cele mai multe ori, alegerea benefica pentru noi este sa ne eliberam emotional de situatiile/ oamenii/ lucrurile care la un moment dat in viata au insemnat totul pentru noi. Numai asa vom trece peste durerea provocata de ranile trecutului.
A treia personalitate toxica – COMPETITORUL INVIDIOS
Nu trebuie sa fim invidiosi pe ceilalti. Nu trebuie sa ne comparam propria calatorie prin viata cu a celorlalti. Suntem in competitie cu o singura persoana, iar aceea suntem noi insine. Daca dorim sa ne masuram progresul nostru in viata, sa ne comparam cu persoana ce eram ieri, acum o saptamana, anul trecut…
A patra personalitate toxica – MASCA
Indiferent de varsta, sex, rasa ori nationalitate, sub aspectul nostru exterior, cu totii suntem fiinte bune si frumoase. Fiecare dintre noi este o creatie unica ce straluceste si are propriul destin, propriul drum de parcurs in viata. Sa nu ne schimbam, sa ne celebram personalitatea, sa fim cine suntem cu adevarat in interiorul nostru si ceilalti ne vor aprecia la adevarata valoare!
A cincea personalitate toxica – JUDECATORUL SUPERFICIAL
Sa nu judecam o persoana dupa aparente! De multe ori, ceea ce vedem, este doar ceea ce ea alege sa ne arate in functie de un anumit context sau de starea sa interioara (durere, mahnire). Din pacate, cand altcineva incearca sa ne raneasca, o face doar pentru ca el/ea se simte ranit/a, iar atunci are nevoie de ajutor, nu de ura noastra…
A sasea personalitate toxica – CORPUL OCUPAT
Exista momente cand este benefic pentru propria persoana sa stam singuri, sa ne gandim la solutii pentru drumul nostru in viata si sa ne relaxam in intimitatea caminului. Atunci cand ne simtim bine cu noi insine in singuratate, devenim constienti de propria personalitate, de calitatile noastre, dar si de punctele slabe.
A saptea personalitate toxica – PERFECTIONISTUL
Ca si fiinte umane, suntem intr-o cautare constanta a perfectiunii. O urmarim atunci cand ne cautam casa perfecta, partenerul perfect, viata perfecta. Bineinteles, problema este ca nu vom fi niciodata multumiti deoarece viata este o calatorie continua, ea reprezinta evolutie si schimbare.
Ce astazi ni se pare perfect, maine nu va mai fi perfect. Totusi, cu rabdare si o minte deschisa, prietenul imperfect se va transforma in umarul nostru de sprijin, locul de munca va deveni cariera, iar persoana iubita, la fel de imperfecta ca toti ceilalti prezenti in viata noastra, va deveni companionul nostru mereu pregatit sa ne sustina emotional.
Nu avem nevoie de perfectiune, pentru ca prin ea viata ar deveni monotona.
A opta personalitate toxica – INFIDELUL
Infidelitatea este o alegere, nu o greseala si cu atat mai putin o scuza. Sa nu facem lucruri imorale doar pentru ca situatiile ne permit. Sa nu inselam pe nimeni pentru nimic. Sa fim sinceri cu noi insine si cu ceilalti, sa facem intotdeauna ceea ce este corect. Integritatea este esenta succesului in viata si relatii.
A noua personalitate toxica – VICTIMA
Sa incetam sa mai oferim oportunitati in viata persoanelor care ne fac sa ne simtim inferiori si ne dezamagesc imediat in momentul in care contextul le este convenabil. Trebuie sa alungam din viata noastra oamenii nepotriviti, sa luam atitudine pentru noi insine si sa ne construim viata la care am visat.
A zecea personalitate toxica – CEL CE AMANA
Important in viata nu este sa vedem intreaga imagine de ansamblu, ci macar o parte din ea. Iar atunci sa avem curajul sa facem primul pas spre stilul de viata pe care ni-l dorim. Apoi, in timp, cu fiecare pas ne vom apropia tot mai mult de visul nostru si vom vedea din ce in ce mai clar tabloul complet pictat de propria noastra persoana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu