duminică, 9 iunie 2013


Misterul Sfinxului din Carpati

   
      Un film dedicat in memoria lui Nicholas Dimancescu, un tanar documentarist care a iubit mult Romania si muntii Carpati, si care aspira sa realizeze filme documentare care promoveaza corect si responsabil imaginea istorica si geografica a Romaniei.

vimeo.com/65733612


sâmbătă, 8 iunie 2013

Personalitati psihotoxice


Aceste personalitati psihotoxice ascunse in propria persoana sunt toxice pentru relatiile noastre, pentru visele noastre, pentru fericirea noastra, pentru amplul ansamblu de evenimente si trairi numit viata!
Prima personalitate toxica – NEGATIVISTUL
Nu putem niciodata sa dam gres in viata sau in dragoste, ci doar sa obtinem niste rezultate a caror interpretare sta doar in mainile noastre. Gandirea pozitiva este abilitatea de a ne simti negativi, insa de a ne pastra speranta pentru a merge mai departe. Putem oricand sa privim situatiile prin care trecem in viata cu o minte deschisa si o gandire pozitiva. In loc sa ne spunem “Ce a fost in capul meu?”, putem sa ne intrebam “Ce am avut de invatat?”
A doua personalitate toxica – OBSESIVUL
Cel mai greu lucru in viata este sa invatam sa ne desprindem de trecut, de o pierdere emotionala sau de zona noastra de confort. Schimbarea nu este niciodata usoara insa, de cele mai multe ori, alegerea benefica pentru noi este sa ne eliberam emotional de situatiile/ oamenii/ lucrurile care la un moment dat in viata au insemnat totul pentru noi. Numai asa vom trece peste durerea provocata de ranile trecutului.
A treia personalitate toxica – COMPETITORUL INVIDIOS
Nu trebuie sa fim invidiosi pe ceilalti. Nu trebuie sa ne comparam propria calatorie prin viata cu a celorlalti. Suntem in competitie cu o singura persoana, iar aceea suntem noi insine. Daca dorim sa ne masuram progresul nostru in viata, sa ne comparam cu persoana ce eram ieri, acum o saptamana, anul trecut…
A patra personalitate toxica – MASCA
Indiferent de varsta, sex, rasa ori nationalitate, sub aspectul nostru exterior, cu totii suntem fiinte bune si frumoase. Fiecare dintre noi este o creatie unica ce straluceste si are propriul destin, propriul drum de parcurs in viata. Sa nu ne schimbam, sa ne celebram personalitatea, sa fim cine suntem cu adevarat in interiorul nostru si ceilalti ne vor aprecia la adevarata valoare!
A cincea personalitate toxica – JUDECATORUL SUPERFICIAL
Sa nu judecam o persoana dupa aparente! De multe ori, ceea ce vedem, este doar ceea ce ea alege sa ne arate in functie de un anumit context sau de starea sa interioara (durere, mahnire). Din pacate, cand altcineva incearca sa ne raneasca, o face doar pentru ca el/ea se simte ranit/a, iar atunci are nevoie de ajutor, nu de ura noastra…
A sasea personalitate toxica – CORPUL OCUPAT
Exista momente cand este benefic pentru propria persoana sa stam singuri, sa ne gandim la solutii pentru drumul nostru in viata si sa ne relaxam in intimitatea caminului. Atunci cand ne simtim bine cu noi insine in singuratate, devenim constienti de propria personalitate, de calitatile noastre, dar si de punctele slabe.
A saptea personalitate toxica – PERFECTIONISTUL
Ca si fiinte umane, suntem intr-o cautare constanta a perfectiunii. O urmarim atunci cand ne cautam casa perfecta, partenerul perfect, viata perfecta. Bineinteles, problema este ca nu vom fi niciodata multumiti deoarece viata este o calatorie continua, ea reprezinta evolutie si schimbare.
Ce astazi ni se pare perfect, maine nu va mai fi perfect. Totusi, cu rabdare si o minte deschisa, prietenul imperfect se va transforma in umarul nostru de sprijin, locul de munca va deveni cariera, iar persoana iubita, la fel de imperfecta ca toti ceilalti prezenti in viata noastra, va deveni companionul nostru mereu pregatit sa ne sustina emotional.
Nu avem nevoie de perfectiune, pentru ca prin ea viata ar deveni monotona.
A opta personalitate toxica – INFIDELUL
Infidelitatea este o alegere, nu o greseala si cu atat mai putin o scuza. Sa nu facem lucruri imorale doar pentru ca situatiile ne permit. Sa nu inselam pe nimeni pentru nimic. Sa fim sinceri cu noi insine si cu ceilalti, sa facem intotdeauna ceea ce este corect. Integritatea este esenta succesului in viata si relatii.
A noua personalitate toxica – VICTIMA
Sa incetam sa mai oferim oportunitati in viata persoanelor care ne fac sa ne simtim inferiori si ne dezamagesc imediat in momentul in care contextul le este convenabil. Trebuie sa alungam din viata noastra oamenii nepotriviti, sa luam atitudine pentru noi insine si sa ne construim viata la care am visat.
A zecea personalitate toxica – CEL CE AMANA
Important in viata nu este sa vedem intreaga imagine de ansamblu, ci macar o parte din ea. Iar atunci sa avem curajul sa facem primul pas spre stilul de viata pe care ni-l dorim. Apoi, in timp, cu fiecare pas ne vom apropia tot mai mult de visul nostru si vom vedea din ce in ce mai clar tabloul complet pictat de propria noastra persoana.

duminică, 2 iunie 2013

50 de sfaturi de la copaci








1. Nu depinde de tine cum te naști. Și noi copacii suntem de mai multe feluri. Salciile par triste, stejarul puternic, arțarul mândru, însă fiecare are același potențial și e unic în felul lui. Folosește-ți propriile abilități și învață altele noi
2. Găsește-ți energia și puterea interioară. Noi ne folosim de asta iarna, când e frig și zăpada ne apasă crengile.
3. Fii flexibil. Dacă un copac ar rămâne rigid, crengile s-ar rupe, tocmai de aceea noi ne mișcăm o dată cu bătaia vântului, apoi revenim în poziția inițială și mai puternici.
4. Bucură-te de vremurile ploioase. Nu numai că vei aprecia mai mult soarele, însă vei crește frumos.
5. Nu există copac urât, doar ochi care privesc fără să vadă.
6. Evoluează în ritmul tău și bucură-te de drumul creșterii tale. Noi copacii nu ne uitam invidioși la alții, care sunt mai mari sau mai puternici. Doar ne bucurăm de fiecare zi, cu fiecare frunză înverzită.
7. Ia o parte din grijile și pesimismul altora și transform-o în energie pozitivă, apoi dăruiește-o, ca o gura bună de oxigen.
8. Nimic nu durează. Și nouă mereu ne cresc alte crengi și frunze, însă nu stăm să plângem după fiecare frunză îngălbenită de timp, ci ne bucurăm de ce avem.
9. Rădăcinile puternice te ajută de fiecare dată. Nu uita de unde ai plecat și ce lecții ai învățat pe parcursul creșterii tale.
10. Câteodată viața poate să-ți pară grea sau tristă. Nu renunța atunci! Oricât de mare ți-ar părea furtuna de afară, rădăcinile rămân puternice și curând vei vedea cum iese soarele.
11. Fii recunoscător în fiecare zi! Un copac nu uită asta. Când răsare soarele, când copiii se joacă lângă el, când păsările își găsesc refugiu și cântă de pe crengile de sus, noi copacii, în semn de mulțumire, înflorim.
12. Renunță la frică! Dacă s-ar teme copacii, ar rămâne cu frunze vechi și putrezite, însă ei au curajul să le dea drumul și să accepte altele noi.
13. După o iarnă grea și apăsătoare, vine primăvara. Întotdeauna. Așa că nu-ți mai fă atâtea griji.
14. Iubește! Pentru noi nu există copac demn de iubit sau nu. Oricare are ceva aparte ce-l face unic și nu ne lăsăm blocați de soi, culoare sau rădăcinile lui, așa că-l iubim pe fiecare și formăm împreună frumoasele păduri, parcuri și atâtea alte zone pe care nu le-ai văzut înflorite, de ochelarii grijilor tale.
15. Realitatea ta nu e singura existentă, așa că ascultă și adevărul celorlalți. Un copac nu spune „Toate frunzele trebuie să fie verzi.” Dacă ar face asta, ar ignora toate celelalte soiuri minunate, cu frunze roșii, portocalii și atâtea alte diferențe importante și superbe.
16. Universul înseamnă abundență. Un copac niciodată nu se întreabă daca va mai veni căldura, dacă va reuși să supraviețuiască frigului și cum îi vor crește înapoi frunzele. El știe că lucrurile astea vor veni natural.
17. Tot ce ai e clipa prezentă. Nu contează cât de frumoasă sau dureroasă e. Alege să o savurezi, căci nu va mai veni înapoi.
18. Încetează să consideri că lucrurile sunt grele. Un copac nu spune “Nu pot să înfloresc. Anul ăsta nu vreau să fiu roditor! E prea greu, dureros și inconfortabil!” Pur și simplu o facem, cu încredere și ușurință.
19. Nu aștepta fericirea, alege-o ! Ai auzit vreun copac să spună „Dacă aș fi cu 5 metri mai la dreapta și mai înalt cu 20 cm aș fi mai fericit?“ Noi nu spunem asta, pentru că am înțeles că putem alege fericirea în momentul prezent, din locul în care suntem, cu resursele pe care le avem.
20. Tinde spre înălțimi, bucurându-te de ceea ce faci acum. Tot timpul vei mai avea ce să înveți și ce să realizezi pentru a ajunge mai mare, mai puternic, mai frumos.
21. Compară-te cu tine însuți. Nu contează că unii copaci au frunzele roșii, iar anumiți oameni îi preferă. Eu sunt un alt soi, însă anul ăsta am cele mai frumoase frunze de până acum, de un verde crud.
22. Lasă-te îmbrățișat. Așa poți primi o bucățică de energie și iubire, dăruind în schimb același lucru sau orice îți dorești.
23. Puterea adevărată înseamnă vulnerabilitate. Deși nu se vede întotdeauna, niciun copac nu e perfect. Câteodată oamenii ne fac rău, iar alteori ne simțim obosiți după atâta zăpadă căzută pe crengile noastre sau pur și simplu, suntem ușor îndoiți pe alocuri, însă nu ascundem asta. Ne permitem să ne arătăm și vulnerabili și goi.
24. Adu valoare în viețile oamenilor prin ceea ce ești. Eu ca și copac, mă bucur când oamenii se adăpostesc în umbra mea și am o prietenă salcie, care admiră îndrăgostiții care privesc melancolic spre crengile ei.
25. Observă cum fiecare frunză, are altă nuanță de verde. Aplică asta în viața ta și se va schimba radical.
26. Admiră ce este în jurul tău. Până și noi copacii, ne dregem frunzele de admirație când vedem oameni frumoși, fericiți și îndrăzneți.
27. Ai încredere! Dacă natura poate fi atât de perfectă și abundentă, cum îți și trece prin cap că tu ai putea fi altfel?
28. Iartă. Deși câteodată mă supăr când văd oameni care distrug natura sau aruncă gunoaie pe jos, știu că e în puterea mea să devin mai puternic și ei nu știu mai mult de atât. Totuși tu, fiind om, poți face o schimbare în acest aspect. Iartă , apoi decide cum vrei să acționezi tu. În toate aspectele vieții tale.
29. Fii responsabil! Daca am da vina pe verile toride și gerul iernii ce am rezolva? Ne concentrăm doar pe ceea ce putem face noi.
30. Timpul cel mai potrivit e acum! Nu așteptăm anotimpul potrivit, ci creăm noi momentul oportun. Pentru a crește. Aplică asta în viața ta și renunță la amânare. Tu ca om, ai și mai multe posibilități.
31. Renunță la trecut. Mi se pare absurd ca un copac să se gândească la iarna grea din 2008, în loc să se bucure de primăvara plăcută din 2013. La fel e și la oameni.
32. Fii tu însuți întotdeauna. Renunță la măști. Ai văzut tu vreun copac care să mintă că e de alt soi doar pentru a fi plăcut? Nici nu e nevoie de asta. Atragem lângă noi oamenii care rezonează cu ceea ce suntem cu adevărat.
33. Fii puțin egoist, până-ți găsești forța de a dărui. Toamna, datorită dansului nostru, vântul pare mai puternic și oamenii evită să stea lângă noi. Dacă e furtună, se tem să nu cădem pe ei. Însă dacă am rămâne drepți doar de dragul lor, ne-am rupe. Așa că, înțelege că uneori e nevoie să vă alungăm puțin, pentru a vă putea dărui mai mult mai târziu.
34. Nu te supăra pe defectele observate la ceilalți, căci ei sunt oglinda ta. Am un prieten copac, ce stă lângă un lac. Are multe imperfecțiuni. E strâmb, frunzele sunt mai puține, iar crengile mici și neregulate. Toate astea se reflectă în lacul din fața lui, însă niciodată nu l-am auzit supărându-se pe apă că-i arată calitățile și defectele lui.
35. Uită-te în interior. Mă amuză cum voi oamenii vreți să deschideți porți ce se deschid doar din interior. Dacă viața ta nu arată cum ai vrea, uită-te la rădăcini, la interiorul și credințele tale. Am văzut o femeie supărată că merele din pom nu erau bune și vroia să schimbe merele, nu să îngrijească mai bine rădăcinile pomului.
36. Nu știu dacă ți-a mai spus cineva, însă noi copacii, în perioadele senine, ne păstrăm o rezervă de energie în interiorul nostru, pe care o folosim iarna. Poate ar fi o idee să te gândești și tu să iei decizii pe termen lung.
37. Îndrăznește să strălucești la valoarea ta. În momentul când ne cresc frunzele, nu doare, ci e sărbătoare.
38. Oricât de întuneric ți-ar părea că e, uită-te în sus. Întotdeuna vor fi stele care să-ți lumineze drumul. Și nu, nu ești singur.
39. Înfrumusețează viețile altora fără să aștepți nimic în schimb. Ai auzit vreun copac care să spună „Mi-ești dator”?
40. Bucură-te de soare, însă nu rămâne în zona de confort în perioadele calde. Nu aștepta vântul să te pună în mișcare. Tu continuă să crești singur oricum.
41. Îndrăznește să țintești sus. De multe ori când vedem luna pe cer, ne întindem spre ea. Poate nu vom ajunge acolo niciodată, sau poate că da. Orice ar fi, ceva frumos ne așteapta. La fel e și pentru voi. Viața recompensează oamenii îndrăzneți.
42. Nu contează câți ani ai, ci viața din anii tăi. De asemenea, experiența nu constă în vârsta înaintată, ci în lecțiile învățate. Poți înflori indiferent de cifra pe care o sărbătorești an de an.
43. Încetează să te întrebi dacă există viață dincolo de moarte. E mai important câtă viață există înaintea morții. Noi copacii facem tot ce stă în putință pentru a trăi și oferi valoare cât timp suntem aici.
44. Copacii nu au nevoie de confirmări și aprecieri. Ar fi culmea să ne certăm între noi și să cerem altor copaci să ne spună că suntem frumoși, iar frunzele și tulpina sunt perfecte. Privește-te singur în oglindă (sau în lac, cum preferi) și găsește singur acele părți pe care le iubești la tine. Încetează să te mai judeci. Ești minunat!
45. Ascultă muzică . Și copacii iubesc muzica. Iar când pare prea liniște, ne dezmierdăm frunzele cu sunetele naturii. Asta ne aduce bucurie și liniște. Deschide geamul dimineața devreme și vei înțelege ce zic.
46. Orice s-ar întâmpla, oricât te-ar lovi, distruge sau dezamăgi viața, nu uita că ai aceeași valoare și stă în puterea ta să continui să crești. Sau ce? Vrei să spui că dacă vântul de anul trecut m-a îndoit puțin, nu mai sunt perfect și puternic?
47. Într-o zi, s-a oprit o tânără să se sprijine de tulpina mea și citea o carte. Mi-a atras atenția o frază. ”Pentru fiecare frunză dintr-un copac, există un înger care-i spune Crești! Crești!” Ce norocos sunt! Îți dai seama ce îngeri ai tu în viața ta?
48. Ai răbdare. Câteodată poate dura ani până să ajungi la înălțimea propusă, însă te asigur că merită.
49. Dă mai departe. Nu trebuie să pari arogant, drept și de neclintit. Stejarul e atât de puternic pentru că împarte energia lui. Așa că ajută și tu oamenii ce apar în calea ta.
50. Iubește viața. Iar viața îți va oferi cele mai frumoase cadouri. Chiar și în mijlocul furtunii, poate să apară o pasăre, un om sau… o stea căzătoare.


sursa : primit pe mail